Delavnice & dogodki

Ustvarjamo tečaje, treninge, delavnice, usposabljanja, raziskovalne projekte, laboratorije, coaching, mentorstvo ter dogodke, ki ustrezajo specifičnim potrebam posameznikom in skupin.

Metode poučevanja, ki jih uporabljamo, so sinteza plesnih tehnik in orodij, s katerimi intenzivno eksperimentiramo in razvijamo v zadnjih 30 letih. V razponu od klasičnega baleta do borilnih veščin, od modernega do sodobnega plesa, od Tai Chija in Qi Gonga do kundalini in dinamične meditacije, od plesne do kontaktne improvizacije, od umetniških izkušenj do terapije, od embodimenta do osebne rasti in od team buildinga do leadershipa.

VIKEND DELAVNICE DANCE ALCHEMY

Za tiste, ki bi radi dobili poglobljeno in osebno izkušnjo

ali pridobili certifikat za učitelja plesne alkimije

Na podlagi FICHO metode: holistični pristop, igriv proces in vključujoče okolje Vsako telo najde svojo pot!

Vsaka delavnica se začne z eno urnim Fičo treningom, z sintezo iger in vaj za dvig telesne energije in pozornosti, dihalnimi vajami in aktivacijo qi-ja, centriranjem telesa in uma, dinamičnim ogrevanjem ter raztezanjem mišic kot pripravo na celostno delo.

Nato sledi delo na orodjih Dance Alchemy - razumevanje, raziskovanje, utelešenje in integracija.

Serija delavnic je namenjena udeležencem programa Dance Alchemy Teacher Training, da se naučijo mehanike orodij, vaj in iger, ki se uporabljajo v praksi plesne alkimije, ter pridobijo nove utelešene veščine poučevanja in vodenja, ki so v skladu s čustveno inteligenco in holističnim pristopom.

Ravno tako pa so te delavnice namenjene tudi vsem ljubiteljem plesa, ne glede na predznanje, ki želijo:

 • osebnostno in profesionalno napredovati z boljšim poznavanjem svojega telesa, uma in duha

 • razširi možnosti lastnega gibanja in ekspresije skozi različna orodja za improvizacijo, ki so prenosljiva v vaše delo in odnose

 • dvigniti nivo lastne energije zaradi izgorelosti v svojem poslu

 • povečati samozavest v javnem nastopanju, ki je tudi v skladu s telesno nebesedno komunikacijo

 • doživeti čarobne trenutke popolnega zavedanja telesa in se povezati s svojim globokim potencialom

 • zvišati raven čustvene in kinestetične inteligence, pozornosti in uravnoteženosti

 • raziskovati izven svoje cone udobja v varnem, zabavnem in inteligentnem okolju

15-16 oktober 2022 / Ljubljana - SloveniJa

Workshop 1 / Dance Alchemy Embodiment

Svobodno se izrazi skozi gibanje in ples / solo plesna improvizacijska orodja


19-20 november 2022 / Ljubljana - SloveniJa

Workshop 2 / Dance Alchemy Embodiment

Kreacija v odnosu / plesno improvizacijska orodja za duete


17-18 december 2022 / Ljubljana - SloveniJa

Workshop 3 / Dance Alchemy Embodiment

Jasna komunikacija v poglobljenih odnosih / orodja iz kontaktne improvizacije


18-19 februar 2023 / Ljubljana - SloveniJa

Workshop 4 / Tvoja delavnica - Certifikat "Dance Alchemy Teacher"

Ti vodiš svojo delavnico, klas ali session


CENA:

posamična vikend delavnica: 200 EUR

sklop 4 vikend delavnic: 700 EURMožen obisk posamične vikend delavnice.

Če želite pridobiti certifikat, morate opraviti vse 4 delavnice ali 14-dnevni retreat in biti del spletnega programa za usposabljanje učiteljev Dance Alchemy.

Po uspešno opravljeni 4. delavnici boste prejeli certifikat Ficho Inštituta "Dance Alchgemy Teacher".


Več datumov za Ljubljano in Bali sledi v letu 2023.

Preverite pozneje ali pošljite e-mail.


15-16 oktober 2022

 • sobota in nedelja 10:00 - 17:00

Svobodno se izrazi skozi gibanje in ples / solo plesna improvizacijska orodja

 • Razumi in pleši s 3. univerzalnimi gibalnimi kvalitetami: Spiralno – Arhitekturno / Pot – Na mestu / Stabilno – Nestabilno

 • Treniraj 9 posebnih gibalnih kvalitet, da povečaš raven kinestetične inteligence: impulz-impakt, hitro-počasi, izolacija-celo telo, dokončano-nedokončano, diagonalno-ista stran ...

 • Sled: trening gibalne percepcije / Preusmeri svoje zaznavanje z giba na sled, ter vnesi kakovost in zavedanje v svoj ples in življenje. Vse, kar naredimo, kar rečemo, vsa naša dejanja... za seboj pustijo sled. Kaj puščaš za seboj?

 • Dih presenečenja / Prekini vzorec dihanja in preseneti se z neomejenimi možnostmi, medtem ko svoje dihanje neposredno povezuješ z gibi in dejanji. To orodje bo povečalo kakovost, volumen, hitrost in moč tvojih gibov, dejanj in izražanja. Pokaže tudi, kako lahko uporabiš svoje dihanje in glas pri improvizaciji in izvajanju.

 • Izvirjanje proti izvajanju / Kako se lahko povežemo s svojim virom kjerkoli v sebi (na fizični, čustveni ali mentalni ravni) in to fizično izrazimo s plesom? Kako lahko razumemo ta vir in ga izvedemo ali pokažemo drugim?

 • Navade / Prepoznaj in uporabi lastne navade za razvoj in kreacijo

 • ...

19 - 20 november 2022

 • sobota in nedelja 10:00 - 17:00

Kreacija v odnosu / plesno improvizacijska orodja za duete

 • Odloči – Reagiraj / orodje za kompozicijo in notranjo kemijo Ali znaš uporabiti svoj instinkt za sprejemanje jasnih odločitev v plesnih duetih, kontaktnih improvizacijah, borilnih veščinah, poslovnem sestanku ...? Vsi vemo, da so odločitve iz instinkta in intuicije veliko hitrejše in natančnejše od odločitev, ki prihajajo samo iz uma, ki ga najprej analiziramo, izračunamo možne rezultate in nato ukrepamo. Povežite instinkt in um, hkrati pa se zavedajte telesa in čustev, ki jih sproža vsaka odločitev ali reakcija.

 • Čas in pričakovanja uma / Igrivo plesno orodje, ki ponazarja, kako dojemamo čas v odnosu do sebe in predvsem v odnosu do drugih. Naš um je nagnjen k skoku v prihodnost, poskuša napovedati konce in začetke dejanj in nas posledično popelje iz našega sedanjega trenutka. Z opazovanjem tega mehanizma v naših mislih se lahko naučimo ostati v sedanjem času, z razumevanjem in uporabo orodja »Čas« pa se lahko naučimo jasno delovati v sedanjem času in biti hkrati kreativni in igrivi.

 • Vodenje & Sledenje / Zakaj se včasih zgodi, da ko misliš, da vodiš, ti nihče ne sledi? Namen te preproste modalnosti je pokazati, kako lahko vodimo ljudi in skupine brez besed in ne pretežno v mislih. Kako prevzeti vodstvo? Kje je to zavedanje v tebi? Je v vaših mislih, nižjem centru, čustvih … kje je?

 • Zrcaljenje / Je igriv način poglabljanja odnosa z drugo osebo na fizični in čustveni ravni z vodenjem in sledenjem. Kako voditi in biti natančen ter kako hitro ali počasi lahko vodite, preden izgubite povezavo?

 • Kako biti s partnerjem v nasprotju in hkrati v sinergiji?

 • »Vzemi in integriraj« za nadgradnjo kakovosti lastnih gibalnih možnosti in osebnega izražanja

 • Kako biti jasen glede svoje namere, ko komunicirate z drugim?

17-18 december 2022

 • sobota in nedelja 10:00 - 17:00

Kontaktna improvizacija - Jasna komunikacija - Try Simple

Kontaktna improvizacija se ne začne s fizičnim stikom z drugo osebo, ampak se začne veliko prej, z dihanjem in popolnim stikom / zavedanjem sebe, telesa, uma in čustev, prepoznavanjem svojih potreb in strahov... ogrevanjem, prepuščanjem, prebujanja centrov, energije in toka ... potem se pojavi gibanje, improvizacija, ples ... Zanima me intenzivnost prisotnosti, resnična vključenost v to, kar lahko ustvarimo zdaj. Zame je šele sedaj mogoča komunikacija in ples z drugo osebo in skupino skozi kontaktno improvizacijo. Z aktiviranjem sposobnosti poslušanja in branja drugega, vstopanja in izstopanja iz stika ter dajanja jasne podpore in ustvarjalne impulze lahko razvijemo čisti ples znotraj skupnega plesa.

Delali bomo na različnih preprostih orodjih kontaktne improvizacije in jih uporabljali v plesu:

Zaupanje in odpiranje čutov, Into my water (elementarna voda), Čopič & Kipar (elementarni veter), Ples skupnega ravnotežja, 3 centri, Rolling, Preklapljanje med centri in uporaba rok za prehode, Poriv in Poteg za premikanje skozi prostor / Drevo in list, Na tla in gor, Uporaba živalske moči in moči tal, Drsenje, Nihalna teža, Dajanje in jemanje teže na varen način, Povabilo in sprejemanje, Branje – Sledenje – Prilagajanje, Leteče igrišče ...

18 - 19 februar 2023

 • sobota in nedelja 10:00 - 17:00

Tvoja delavnica - Certifikat "Dance Alchemy Teacher"

Ti vodiš svojo delavnico, klas ali session

Pripravi, strukturiaj in vodi klas, delavnico ali session, ki prenaša popolno utelešenje vašega pristnega jaza in tem / lekcij, ki jih posreduješ.

 • Preučili bomo, kako obdržite prostor, energijo, prisotnost, strukturo in potek svoje delavnice

 • Ogledali si bomo jezik, kako komunicirate med vodenjem, in preverili, ali je to mogoče razviti na bolj preprost in konkreten način.

 • Navdihnil in podprl te bo uvid, kako vodijo svoje delavnice drugi udeleženci, in prejeli boste poštene povratne informacije o vašem vodenju

 • Pridobi več praktičnih izkušenj v učinkovitem dobro zaokroženem klasu, sessnu ali delavnici, ki je usklajen s sposobnostmi vaših učencev/strank in naravnim ciklom obstoja

Naučili se boste tudi kako svoje darove in izkušnje spremeniti v uspešno prakso in posel.


Če želite pridobiti certifikat, morate opraviti vse 4 delavnice ali 14-dnevni retreat in biti del spletnega programa za usposabljanje učiteljev Dance Alchemy.


Po uspešno opravljeni 4. delavnici boste prejeli certifikat Ficho Inštituta "Dance Alchgemy Teacher".

BONUS DELAVNICA PO POTREBI

Trening osebnega izražanja / nekaj igralskih orodij Micheal Checkova za plesno improvizacijo in nastopanje

 • napredna orodja za nastop, ki zagotavlja most med potrebami tehnične izvedbe in energičnimi vrednotami izvedbe

 • dostopanje do nezavednega ustvarjalnega jaza s direktnimi neanalitičnimi metodami

 • deluj z energijo, domišljijo in kreativno močjo

O vašem trenerju:

Goran Bogdanovski - holistični plesni učitelj, transformacijski trener, plesalec, koreograf,… in ustanovitelj Inštituta Ficho Instituta.

Njegova življenjska strast je pomagati ljudem stopiti v utelešenje njihovega namena, se v celoti ustvarjalno izraziti in ustvariti vse potrebne transformacije za dosego pretoka in obilja v svojem poklicu in življenju .

Od leta 1990 profesionalno živi in diha ples, plesal je za več kot sedemdeset različnih koreografov in režiserjev s področja uprizoritvenih umetnosti. Za svojo plesno skupino Fičo Balet je koreografiral plesne produkcije in prepotoval svetu. Vodi je tudi akademijo, plesne studie, festivale, platforme in mreže.

V zadnjih 20 letih strastnim ljudem pomagal premagati svoje omejitve in strahove, da bi lahko resničili svoje sanje. Ponuja utelešeno znanje in orodja za ljudi, ki so fizično aktivni in si želijo osebne, poklicne in družbene preobrazbe. Metode, ki jih uporablja so sinteza znanj in izkušenj zbranih z vodenjem delavnic, umetniških projektov, dogodkov, coachinga, mentorstva, retreatov, … na področju plesne in kontaktne improvizacije, meditacije, joge, borilnih veščin, duhovnost, terapije, osebnostne rasti, utelešenja, team buildinga in leadershipa.

> več o Goranu

V zadnjih 16 letih smo imeli priložnost pozitivno vplivati na družbo z utelešenim znanjem, orodji in strategijami za osebno, poklicno in družbeno transformacijo v 23 različnih državah in po spletu

festivali in gledališča, plesne skupine, studiji...

Bali Spirit Festival (indonesia), ImpulsTanz Vienna (austria), Ultima vez -Brussels (belgium), Tokyo Contact Impro Festival (japan), TanzWerkstat Europa - Munich (germany), K3 Tanzplan - Hamburg (germany), CCDC Cairo Contemporary Dance Center - (egypt), Dancentrum Istanbul (turkey), ArchiTanz Tokyo (japan), Mercat des Flores Barcelona (spain), Dance Theatre Ljubljana (slovenia), Gdansk Dance Festival (poland), Station Belgrade (serbia), Tanzelarija Sarajevo (bosnia and hercegovina), Terpsihora - Šempeter pri Novi gorici (slo), Theatre Improvisation school ligue - ŠILA (slovenia), Dance meeting Durres (albania), Silesian Dance Festival Bytom (poland), Green Street Studios Boston (usa), No borders project - Tenerife (spain) & Bali (Indonesia), Fičo Dance Journey (slovenia, croatia, indonesia), nunART Barcelona (spain), Movement kitchen Ho Chi Minh (vietnam), Paradiso Ubud Bali (indonesia), Buen Festival Borneo (indonesia), Radiantly Alive Bali (indonesia), Art Factory Lodz (poland), itd...

akademije, univerze, osnovne in srednje šole...

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, SEAD - Salzurg Academy of Experimental Dance (austria), Gurdjieff Institute Tbilisi (georgia), Ochanomizu University - Tokyo (japan), Asian Conference on Interdisciplinary Research - Bali (indonesia), Art Research Institute / Ilia State University -Tbilsi (georgia), Dance Academy Conference - Odessa (ukraine), Cambridge latin school - Boston (usa), Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija - Ljubljana, Ramsauer gymnasium - Linz (austria), Hamerlingschule - Linz (austria), Šolski center Nova Gorica (slovenia), Srednja vzgojiteljska šola - Jesenice, Druga gimnazija Maribor, OŠ Sevnica, OŠ Kostanjevica na Krki, Mladinski centri Ljubljana, Maribor & Trbovlje, Dijaški dom Poljane, JSKD, OŠ Malaka - Lombok (indonesia), itd...

podjetja in korporacije

NZS Nogometna zveza Slovenije, Ministrstvo za okolje in prostor republike Slovenije, Center za zdravljenje odvisnish od prepovedanih drog Slovenija, Kaerntner Industrie Villach, Steirische Wirtshaftsfoerderung Graz, Ericsson, Our Space, Lek, Avon Slovenia, Imelda Ogilvy, Svilanit Svila, Nogometni klub Domžale , Vibacom, TNT events, Ti povej!, CEED Slovenia Unicef, itd...


+ veliko zadovoljnih posameznih strank, ki so v coachingu z Goranom napredovale osebno in profesionalno


Definirajte izziv in za vas bomo oblikovali proces, projekt ali dogodek po meri.

Ustvarjamo tečaje, treninge, usposabljanja, delavnice, raziskovalne projekte, laboratorije, coaching, mentorstvo in dogodke, ki ustrezajo specifičnim potrebam in ciljem posameznikom ter skupin.